tiistai 21. marraskuuta 2017

Keskenmenopelot jatkuu – verta ja selkäkipua

Samalla kun raskausoireet vahvistuvat, herään jälleen aamulla siihen, että housut ovat veressä. Verta oli enemmän kuin aiemmin, mutta ei tämä (vielä) keskenmenoon näyttäisi kuitenkaan viittaavan. Perun jo varatun uintivuoron ja jään harmittelemaan verenvuotoa kotiin. Ahdistaa ja rintaa puristaa. Mistä ihmeestä tämä johtuu? Ainakin viikko taisi mennä täysin ilman verenvuotoa ja taas se sitten jatkuu. 


Yllä menneen viikon eväät, jotka ovat kaiketi ainoat, jotka eivät ällötä. Appelsiinimehu ja hedelmäsmoothie – mitä raskauspahoinvoinnin pelastajia! Aamupahoinvointi ei kuvaa nykyistä kokopäivä-ällötystä laisinkaan, vaan pahoinvointi kulkee aaltoillen mukana koko päivän. Hedelmät, kasvikset ja mehut ovat helpommin lähestyttäviä, kun sen sijaan ns. kotiruokaa ei meinaa saada alas millään. Jopa yksi lempiruoistani, lasagne, päätyi puoliksi roskiin pahoinvoinnin yllättäessä kesken ruokailun.

Pahoinvointi tuntuu sinänsä helpottavalta, koska on helpompi uskoa, että jokin siellä (verenvuodosta huolimatta) kasvaa. Yritän ottaa tämän päivän rennosti ja pääasiassa lepäillä. Ensimmäinen neuvola on vasta vajaa parin viikon kuluttua. Neuvolassa on kyllä otettava puheeksi tämä koko alkuraskauden jatkunut on-off -verenvuoto, josta luulin jo päässeeni eroon. Koska tämä on ensimmäinen raskauteni, en oikein osaa hahmottaa, kuinka huolissaan minun oikeastaan pitäisi olla. Olen sortunut googlaamaan alkuraskauden verenvuotostooreja eri foorumeilta ja tuntuu, että noin puolet sanoo että se on aivan normaalia ja toinen puoli kertoo kokemuksiaan keskenmenoista, joiden oire oli verenvuoto. Yrittää tässä nyt pitää päänsä kylmänä, kun pahimmat mahdolliset vaihtoehdot tietysti valtaavat mielen.

Yritän nyt vain hengittää. Rakas, pysy siellä. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uutta blogissa:

Pienet, selvät liikkeet

Viikon kuumottelin, ettei se saatana liiku. Ei liiku, ei tunnu mitään, ei tunnu miltään. Vatsakumpukaan ei juuri tunnu kasvavan. (Mitä jos ...