tiistai 14. marraskuuta 2017

Kestovaippailua ja käytettyjä vaatteita

Kuudennen viikon puoluväli ja ensimmäiset oikeat oireet ovat täällä. Entisenä kahviholistina on haastavaa olla ilman kahvia, sillä en vain saa sitä menemään alas. Pelkkä kahvin haju tuottaa pahoinvointia, samoin kuin tietyt ruoatkin. Yleisesti ottaen olotila on kuitenkin ihan kohtuullinen. Ei ole pahoinvointia ilman näitä tiettyjä ärsykkeitä, jotka sen laukaisevat. 

Näin ensimmäistä lasta odottaessa (ja auttamattoman malttamattomana, kaikki asiat etukäteen suunnittelevana ja innostuneena) tuntuu, että olen pihalla monestakin asiasta. Vaikka ei pitäisi etukäteen suunnitella kaikkea tässä vaiheessa, kun se maaginen 12 viikon rajakin tulee täyteen vasta ihan vuoden lopulla. Mutta silti olen eksynyt jo hieman miettimään, mitä kaikkea hommata ennen lapsen syntymää. Ympäristönsuojelun ollessa yksi tärkeimmistä arvoistani, olen todennäköisesti päätymässä ainakin kokeilemaan kestovaippailua. On vaikea vielä sanoa mihin vauvan kanssa päätyy, mutta ainakaan kokeilemalla ei mitään häviä! Vaippavuorien ympäristövaikutukset eivät houkuttele, saati sitten kertakäyttövaippojen aiheuttamat kustannukset. Käytettynä näyttää löytyvän hyvin hyväkuntoisia kestovaippoja, jotka eivät ole hinnalla pilattuja.

Myös vaatteissa tulen todennäköisesti suosimaan käytettyä. Pienellä lapsella vaatteiden käyttöikä jää verrattain lyhyeksi, jolloin tuntuu turhalta ostaa kaikkea uutena. On hyvä, että samoja vaatteita saa kierrätettyä useammalla vauvalla, jolloin samasta vaatteesta on iloa useamman kerran. En ole vielä ehtinyt tutustua siihen, kuinka paljon esimerkiksi vaatteita lapselle olisi hyvä varata. Odotan jo innolla sitä, kun pääsen hypistelemään pienen pieniä vaatteita, kunhan pääsemme vuoden 2018 puolelle ja tyyppi pysyy matkassa. Edelleen pelko keskenmenosta aiheuttaa päänvaivaa, mutta jollain tapaa olen pystynyt keskittymään juuri tähän päivään – tänään olen raskaana ja jokainen päivä vain vähentää riskiä saada keskenmeno.

Tällä viikolla, rakas tuleva lapseni, olet kolmen millimetrin pituinen. Kuinka voit jo nyt olla niin rakas ja tärkeä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uutta blogissa:

Pienet, selvät liikkeet

Viikon kuumottelin, ettei se saatana liiku. Ei liiku, ei tunnu mitään, ei tunnu miltään. Vatsakumpukaan ei juuri tunnu kasvavan. (Mitä jos ...