maanantai 6. marraskuuta 2017

Miten selvitä raskausajan vaatetuksesta?

Minun on pitänyt käydä katselemassa vaatteita tammikuussa alkavaa harjoittelua varten jo jonkin aikaa. On kyllä onni, etten käynyt aiemmin, sillä nyt pystyin ottamaan huomioon myös mahdollisesti kasvavan mahan. Harjoitteluvaatteita etsiessäni en kuitenkaan suunnistanut suoraan äitiysvaatepuolelle, vaan huomasin, että myös ihan "normaalilta" puolelta löytyy paljon vaatteita, jotka sallivat hieman suuremmankin mahan. Ja koska edelleen olen hyvin epävarma raskaudesta ja tiedostan keskenmenoriskin, niin ajattelin, että nämä vaatteet menevät päälle, oli raskaana tai ei. 

Toisekseen tuntuu turhalta ajatukselta ostaa erikseen äitiysfarkkuja ja mekkoja, joiden käyttöikä saattaa jäädä verrattain lyhyeksi. Päädyin valitsemaan harjoittelua varten vaatteita, jotka käyvät minulle raskauden aikana ja sen jälkeen – sellaisia vaatteita, jotka eivät toivottavasti jää muutaman kuukauden kuluttua vaatekaapin pohjalle odottamaan mahdollista seuraavaa käyttökertaa ehkä vuosien kuluttua. Myöhemmässä vaiheessa varmasti näkee, tuleeko äitiyspuolelta ostetuille vaatteille vielä tarvetta, mutta ainakaan näin varhaisessa vaiheessa en ajatellut sinne suunnistaa. Useampi kuukausi taitaa kuitenkin vielä mennä, ennen kuin raskausmaha alkaa kunnolla näkyä.Pienen pohdinnan jälkeen muistelin, mitä vaatteita minulla on jo itselläni ja mitä tulisin mahdollisesti tarvitsemaan. Minulla on joitakin neuleita ja väljempiä paitoja, joiden uskon menevän suhteellisen pitkään päälle. Myös muutama pidempi hame lienee hyvä ainakin jonkin aikaa. Pientä täydennystä sen sijaan ostin leggingsivarastoihin ja tarttuipa mukaan muutama paitakin. Uskon, että leggingseillä ja muilla joustavilla hameilla ja housuilla sekä löysemmillä neuleilla ja paidoilla pääsee jo aika pitkälle! Vielä olisi etsinnässä keskivartalon kohdilta löysähkö tavallinen musta mekko, jonka saa yhdistettyä helposti erilaisiin sukkahousuihin ja leggingseihin.

Olen myös etukäteen hieman miettinyt sitä, missä määrin työssä tai vapaa-aikana haluan raskausmahan näkyvän. Ajatuksenani oli yrittää pitää maha piilossa työpaikalla helmikuun loppuun saakka, mutta sen näkee lähempänä sitten, kuinka haastavaksi tai helpoksi mahan piilottelu osoittautuu.

Odotan kyllä innolla tammikuuta ja tammikuussa alkavaa harjoittelua! Tänään sain vahvistuksen harjoittelusta vastaavalta opettajalta, että juuri nyt on hyvä hetki lähteä harjoitteluun. Jännittävää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uutta blogissa:

Pienet, selvät liikkeet

Viikon kuumottelin, ettei se saatana liiku. Ei liiku, ei tunnu mitään, ei tunnu miltään. Vatsakumpukaan ei juuri tunnu kasvavan. (Mitä jos ...