sunnuntai 19. marraskuuta 2017

Tällä viikolla lapseni kädet muistuttavat eviä!

7. raskausviikolla alkio kasvaa ja kehittyy nyt nopeasti: pää-perämitta hipoo jo kahdeksaa millimetriä. Raajojen alut ovat kehittyneet ja muistuttavat nyt kalan eviä. Myös kasvoissa on tapahtunut muutosta: nenäkuoppa ja silmien aiheet sekä suun reikä alkavat näkyä. vauva.fiUuden viikon vaihtuessa tuntuu, kuin voisi hieman jo huokaista helpotuksesta. 12. viikko lähenee hurjaa vauhtia kun on muutenkin kiireistä ja hektistä. Opintojen viimeiset kurssit alkavat, toiset jo loppuvat. Kirjallisia töitä olisi pinoksi asti odottamassa kirjoittajaa ja pro gradu kaipaa loppuhiontaa. Pieni ihmisen alku vie kuitenkin yllättävän paljon voimaa ja energiaa: fyysisesti väsyttää ja ajatukset karkailevat milloin huolen, milloin suunnattoman ilon vietäväksi. Kun nyt jaksan viimeiset opiskelut ponnistella läpi, saan paperit ulos juuri ennen laskettua aikaa.

Ensimmäinen ultra lähestyy ja jännittää, mitä kaikkea siellä tapahtuu. Kun ensimmäinen lapsi on kyseessä, kaikki raskauteen ja äitiyteen liittyvät asiat tuntuvat vielä niin kovin etäisiltä. Hiljalleen olen uskaltautunut miettimään, millainen vanhempi haluaisin olla ja millaisia asioita on otettava huomioon vauvan tullessa taloon. Mitä kaikkea pitää ostaa ja hankkia? Mikä on minun tapani olla äiti?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uutta blogissa:

Pienet, selvät liikkeet

Viikon kuumottelin, ettei se saatana liiku. Ei liiku, ei tunnu mitään, ei tunnu miltään. Vatsakumpukaan ei juuri tunnu kasvavan. (Mitä jos ...