tiistai 6. helmikuuta 2018

Tilaan onnellisia päiviä

Päivät vierivät toinen toistensa ylitse ja illat tuntuvat vaikeimmilta. En haluaisi nukahtaa, vaikka toisaalta nukkuessa meneekin kivasti tunnit eteenpäin. Elän murrosvaiheessa, jossa vain odotan ja odotan ja odotan. Tuntuu kuin kaikki olisi kesken ja aika pysähdyksissä. Välivaihe. Mutta välivaihe matkalla minne?

Elän monellakin tavalla jonkun loppua ja ehkä jo askeleen verran uuden alkua. Toinen askel vielä menneisyydessä, toinen kenties varovaisesti jo jonkin uuden puolella. Yliopistosta valmistuminen, työelämään siirtyminen, vakiintuminen, toive perheestä, asuntosäästämisen aloittaminen, ensimmäisen odotetun lapsen menettäminen, salainen toive jo uudesta mahassa kasvavasta ihmeestä, kihlautuminen, häiden miettiminen. Eikä minun ikinä pitänyt edes päätyä ihmiseksi, joka todella miettii lapsia, omakotitaloa ja aviomiestä. Ei, ei, ei. Mutta nyt tämä kaikki tuntuu hyvältä.

Edelleenkin huomaan vain ajattelevani, kuinka elämä tuntuu minua heittelevän. Tuntuu väärältä valittaa, kun elämässäni on tälläkin hetkellä moni perusasia ihan perushyvin: ystäviä, sukulaisia, miesystävä, ihan kiva koti ja pian ammattikin. Jokaisella ihmisellä on elämässään kuopat ja kannot, raskaammat ja kivisemmät polut ja sitten taas hieman aurinkoisemmat maisemareitit. Jokaisella omansa. En voi ottaa omaa polkuani ja verrata sitä jonkun toisen polkuun, koska polut eivät ole ikinä yhteismitallisia keskenään. Mutta omastani voin sanoa, että edessä on pakko olla pian enemmänkin niitä maisemareittejä, sillä tähän asti on tultu suhteellisen kivistä tietä. Ei mikään sattuma voi tuoda eteen aina vain uusia vastoinkäymisiä. PMMP:n Tässä elämä on -laulu on kulkenut ajatuksissani nyt muutaman viikon. Kuinka nerokkaasti kynäillyt sanat. Ja kuinka ne tuntuvat pätevän.

Luulin ennen, että jossain
Mitataan tarkalleen
Milloin on annettu liikaa jollekin kantaakseen
Se on pelkkä harha, perätön luulo
Toiset hölmöt uskoo niin
Jäävät hartiat väkevän, suuren
Pieneksi kuin heikonkin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uutta blogissa:

Pienet, selvät liikkeet

Viikon kuumottelin, ettei se saatana liiku. Ei liiku, ei tunnu mitään, ei tunnu miltään. Vatsakumpukaan ei juuri tunnu kasvavan. (Mitä jos ...