tiistai 1. toukokuuta 2018

Kun ei ovulaatiota näy

En ovuloi. Enkä ole tullut tähän johtopäätökseen pelkästään siksi, ettei raskautta kuulu huolimatta siitä, että olemme onnistuneet muutamia kertoja ajoittamaan yhdessäolomme otollisille päiville. Tunnen sen kehostani, ettei se toimi normaalisti; välivuodot, kivuttomat kuukautiset, yli 45 päivän menevä kierto. Ei tarvitse olla Sherlock sanoakseen, että keho ei ole vielä ennallaan.

Kevät on käynnistynyt niin vauhdilla, etten ole ehtinyt vielä tajuta koko asiaa. Toukokuu. Mihin meni maaliskuu? Tai huhti? Kuukauden kuluttua etäsuhteilu loppuu ja päästään yrittämään lasta ensimmäistä kertaa ihan oikeasti yrittämällä, vaikka tietysti toivoisin, ettei meidän koko maailman tarvitsisi kietoutua sen yrittämisen ympärille. Kunpa voisi olla huoleton ja kantaa mukanaan vain pienen pientä odottavaa kipinää. Niin kauan kun keho ei kuitenkaan toimi normaalisti, tuntuu, etten voi olla rauhassa. Missä on normaali kuukautiskierto? Lähemmäs 50 päivään venyvät kierrot ovat omiaan tuottamaan harmaita hiuksia ja stressiä. Ja stressaamalla ei tule varmasti lasta eikä... lasta.

Olen miettinyt, miten voisin edesauttaa kehoni toimimista. Toukokuusta alkaen olen päättänyt tsempata kaiken mahdollisen suhteen, mikä ikinä voisi edesauttaa lapsen saamista.


  • klassinen greippimehu (edes taikauskon vuoksi)
  • kevyen liikunnan lisääminen päiviin (tavoitteena käydä uimassa kerran viikossa, joka päivä käydä edes lyhyellä kävelylenkillä tai tehdä edes lyhyt kotijumppa)
  • vaikka en ole varsinaisesti lihava, pieni painonpudotus voisi boostata raskautumista --> normaalipainon ylärajalta voisi hiiviskellä hiljalleen sinne normaalipainon keskivaiheille. Painoa ei kuitenkaan saisi kaiketi pudottaa liian nopeasti, ettei hormonitoiminta häiriinny.
  • sokerit minimiin, tilalle oikeasti hyviä ravintoaineita
  • vitamiinilisä on ollut käytössä jo jonkin aikaa, sitä jatketaan
  • raudan saanti pitää taata, jotta keholla olisi aineksia kasvattaa hyvää kasvualustaa salamatkustajalle

Muuta? Onhan sitä tuossakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uutta blogissa:

Pienet, selvät liikkeet

Viikon kuumottelin, ettei se saatana liiku. Ei liiku, ei tunnu mitään, ei tunnu miltään. Vatsakumpukaan ei juuri tunnu kasvavan. (Mitä jos ...