sunnuntai 11. marraskuuta 2018

Raskausviikko numero 24 lähenee loppuaan

Raskaus ja raskaana oleminen ovat edelleen niin kovin kummallisia asioita, että useimmiten on vaikea edes yrittää ymmärtää, että sisälläni kasvaa uutta elämää. Samalla kun raskaus on niin kovin tavallista ja tavanomaista (kaikkihan me ollaan joskus synnytty jonkun kohdusta), on se myös ihan käsittämättömän kummallista! Miten toisen ihmisen sisällä voi kasvaa uusi ihminen? Ja millainen ihminen siellä kasvaa? Kuka siellä potkii? Lasketun ajan mukaisesti huomenna alkaa 25. viikko. Rakenneultran mukaan vauva kasvaa noin viikkoa pienempänä. Hiljalleen olen kuitenkin uskaltanut jo toivoa, että maaliskuussa meitä toden totta voisikin olla kolme! Voimistuvat liikkeet muistuttelevat minua ja meitä siitä, että pian olisi aika hommata jo lisää tavaraa tulevalle perheenjäsenelle.



Vauvan vaatetilanne alkaa näyttää jo varsin hyvältä ja itkuhälytin, tutit ja petivaatteet ovat valmiina –mutta melkein kaikki muu tuntuukin vielä puuttuvan! Ensimmäistä lasta odottavana on vaikea sanoa, mitä kaikkea juuri me tarvitsemme juuri meidän vauvalle.

Voisin lähteä liikkeelle itsestäni ja etsiä vaikkapa raskausajalle housut ja imetysajalle (mikä optimismi!) imetystoppeja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uutta blogissa:

1120-grammainen ja kolmas kolmannes

Hiljalleen uskallan luottaa. Vauva kasvaa edelleen viikkoihin nähden pienenä, hieman alakäyrän alapuolella. Kasvu on kuitenkin ollut tasaist...