sunnuntai 16. joulukuuta 2018

1120-grammainen ja kolmas kolmannes

Hiljalleen uskallan luottaa. Vauva kasvaa edelleen viikkoihin nähden pienenä, hieman alakäyrän alapuolella. Kasvu on kuitenkin ollut tasaista ja kaikki näyttäisi muuten olevan hyvin, joten mitään huolta tai hätää ei pitäisi olla. Istukka toimii, vaikkakin siinä jotain merkkejä heikentyneestä toiminnasta löytyikin. Veri virtaa kuitenkin vauvaan ja vauvasta pois. Loppuajan käydään sitten äitiyspoliklinikan kontrolleissa 3 viikon välein. Tiivis seuranta on omalla tavallaan lohdullista – ainakin pääsemme säännöllisesti katsomaan, ettei istukan toiminta heikkene entisestään tai ettei kasvu pysähdy (tai raskausdiabeteksen takia ota liiallista spurttia).

Yli kilon verran vauvaa mahassa! Liikkeiden voima tuntuu uskomattomalta. Miten kilon painoinen voikaan potkaista niin lujasti, että tuntuu kuin joku yrittäisi tulla mahan läpi tänne maailmaan?

Välillä on vaikea uskoa, että noin 2,5 kk päästä meitä on kolme! Ennen sitä on vielä hoidettava nelisen viikkoa töitä, ostettava turvakaukalo, rattaat ja muutamat muut tärkeät hankinnat. Hiljalleen tavaroita alkaa kuitenkin löytyä jo, viimeisimpänä tilasin rintapumpun. Jospa saisimme hieman maitoa pakastimeen, kun siirryn työelämään syksyllä ja mies jää vauvan kanssa kotiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uutta blogissa:

1120-grammainen ja kolmas kolmannes

Hiljalleen uskallan luottaa. Vauva kasvaa edelleen viikkoihin nähden pienenä, hieman alakäyrän alapuolella. Kasvu on kuitenkin ollut tasaist...